9 tipare ale celor care inseala

Postat in Infidelitate, Relatii la aug 04, 2020

Cele 9 tipare ale infidelitatii

De multe ori oamenii sau specialistii se raporteaza la infidelitate ca fiind universala, insa, lafel cum oamenii sunt diferiti si de foarte multe feluri, exact asa sunt si actiunile lor. Din punct de vedere al infidelitatii ne raportam la 9 tipare si este important sa stii ca o persoana poate trece prin mai multe dintre acestea. Fiecare tip de infidelitate are anumite caracteristici si descrie etapele prin care trece persoana respectiva. Mai jos o sa iti spun putin despre fiecare dintre ele.

Tiparul 1: Infidelitate emotionala

Relatiile de infidelitate emotionala...

Citeste mai mult

Cei 4 factori implicati in bullying

Postat in Bullying la dec 17, 2019

Parti implicate
Ce poate sa faca scoala?
Ce poate sa faca victima?
Ce poate sa faca agresorul?
Ce pot sa faca martorii?

Citeste mai mult

Bullyingul incepe cu parintii si profesorii

Postat in Bullying, Parinti, Profesori la dec 15, 2019

S-a dat legea bullyingului. Saptamana viitoare se incepe lucru la elaborarea normelor de implementare a legii. Din punctul meu de vedere, nu avem cum sa oprim copiii din a face bullying unul asupra altuia decat daca ne oprim noi. Daca noi devenim agresorul agresorului, nimic nu se schimba.

Citeste mai mult

Cand profesorul face bullying - cadrul Legal

Postat in Bullying la dec 11, 2019

Strigatul la elevi, umilirea in fata clasei, compararea, prezicerea unui viitor de ratat al elevului, depunctarea, scoaterea la raspuns pentru ca a vorbit cu colegul, test pentru toata clasa pentru ca s-a enervat, amenintarea cu nota scazuta la purtare, cu corijenta sau cu test, vi se par cunoscute?

Daca da, e bine sa stiti ca legea prevede sancituni pentru cadrele didactice si pentru personalul auxiliar (da, asta inseamna chiar si pentru portar sau femeie de serviciu) in cazul in care acestia lovesc, jignesc, nedreptatesc sau ameninta elevii. Cadrul legislativ care ajuta elevul si parintele

A...

Citeste mai mult

Victima bullyingului e victima oriunde merge

Postat in Bullying la sep 03, 2019

L-am vazut cand il aducea mama lui de la masina: avea capul plecat, corpul rigid si indoit intr-o parte. Am stiut instant ca este victima.

Mama incerca sa faca totul in locul lui. Am insistat ca e ok si copilul se va descurca. La intrarea in tabara avem niste jocuri de cunostere si ii lasam sa isi aleaga colegii de camera.

In mai putin de 20 de minute, victimele cele mai victime (pentru ca totul e pe nivele), 3 la numar, erau unii langa altii. S-au regasit inconstient.

A doua zi aud tonuri ridicate in sala de masa. Merg in sala si o vad pe bucatareasa strigand la el, baiatul cu capul pleca...

Citeste mai mult

Stii intrebarea aia: Tu ce te faci cand esti mare?

Postat in Inteligenta Emotionala, Parinti, Profesori la apr 24, 2019

Postarea asta o sa ajute si unii adulti, desi a fost gandita pentru adolescentii din lista mea. Stii intrebarea aia: Te-ai gandit la ce facultate/liceu mergi? Tu ce te faci cand o sa fii mare? Inca nu sti ce vrei sa faci in viata?

Citeste mai mult

Stresul inainte de BAC si de evaluarea nationala

Postat in Inteligenta Emotionala, Parinti, Profesori la apr 24, 2019

Un elev care are examen (capacitate sau Bac) aude intre 41 si 146 de ori pe zi propozitia "ai examen" la care se adauga un ton care contine frica, alarma, amenintare. La aceasta propozitie se adauga, in functie de caz, profesor, parinte si urmatoarele:

Citeste mai mult

Toti avem frici

Postat in Despre mine, Inteligenta Emotionala la feb 10, 2019

Am avut o discutie cu o prietena care era foarte bucuroasa ca i-a reusit un proiect si mi-a spus ca nu a incercat mai repede deoarece ii era teama ca nu va reusi. Si mi-a mai spus: "vezi, tu mereu crezi in tine si stii ca poti sa reusesti".... Cand faci cursuri de controlul emotiilor, oamenii cred ca esti de piatra.

Citeste mai mult

Cele mai puternice 3 tehnici in relatiile cu copilul

Postat in Inteligenta Emotionala, Parinti, Profesori la feb 07, 2019

Cand insir calitatile, de multe ori, parintele spune: bine, bine, dar........... si aici incepe lista cu dorintele neimplinite ale parintelui (eu am alt cuvant pentru lista asta).

Citeste mai mult

E ok sa recunoastem ca suntem vulnerabili. Cu totii avem momentele noastre...

Postat in Despre mine, Inteligenta Emotionala la ian 10, 2019

Am o carte in lucru la o un editor. Cartea a fost scrisa acum 3 ani de pe pozitia de "specialist care stie cum se rezolva problema". Am rescris-o anul acesta si am adaugat experientele mele personale, si a altora, a modului in care am trecut prin anumite etape mai dureroase pentru mine. Intr-o fraza...

Citeste mai mult

Avem grija sa nu ne doara fizic, dar ce facem cu ranile sufletesti?

Postat in Despre mine, Inteligenta Emotionala la dec 11, 2018

De cand eram mica am observat ca adultii ma atentionau sa am grija de mine: sa nu cad, sa nu ma lovesc, sa nu ma raneasca cineva. In alte cuvinte: sa imi fie corpul intreg. De-a lungul vietii si in lucrul cu oamenii nu am vazut atat de multi oameni plangandu-se de ranile fizice....

Citeste mai mult

Am renuntat sa imi fie rusine

Postat in Despre mine la dec 01, 2018

Mi-ar placea sa pot elimina rusinea si vinovatia de a fi umani. Am invatat sa ne ferim de oameni cand avem momente dificile, sa zambim formal si sa spunem: "Sunt bine........ Tu?" Am invatat sa ne fie rusine

Citeste mai mult

De ce minte copilul

Postat in Parinti, Profesori la oct 10, 2018

Una din intrebarile care mi se pun foarte des este: dar de ce minte? De ce minte copilul si spune ca nu el a facut? De ce minte elevul si spune ca si-a facut tema, dar "mi-a mancat-o pisica"?

Citeste mai mult

Ghemotocul de fata

Postat in Despre mine, Parinti, Profesori, Tabere la oct 01, 2018

In tabara, in una din zile, un ghemotoc de fata (cea din poza, dar in alta ipostaza) ma striga: "Sim, vreau sa-ti dau o imbratisare" si in timp ce ma imbratisa imi spune dulce "Te iubesc, Sim". Ii raspund: "Si eu te iubesc" La care, ghemotocul continua

Citeste mai mult

A fost odata un bou

Postat in Despre mine la mai 14, 2018

A fost odata un bou de 1000 de kg.... si boul avea ceva impotriva, dar a vazut ca nu are cu cine ;) Intr-o toamna, acum cativa ani, eram pe un camp la alergat si am spus: ce mi-ar placea sa sar peste balotii aia uriasi de paie. Cineva...

Citeste mai mult