Ultimele articole

9 tipare ale celor care inseala

Cele 9 tipare ale infidelitatii

De multe ori oamenii sau specialistii se raporteaza la infidelitate ca fiind universala, insa, lafel cum oamenii sunt diferiti si de foarte multe feluri, exact asa sunt si actiunile lor. Din punct de vedere al infidelitatii ne raportam la 9 tipare si este important sa stii ca o persoana poate trece prin mai multe dintre acestea. Fiecare tip de infidelitate are anumite caracteristici si descrie etapele prin care trece persoana respectiva. Mai jos o sa iti spun putin despre fiecare dintre ele.

Tiparul 1: Infidelitate emotionala

Relatiile de infidelitate emotionala...

Citeste mai mult

Cei 4 factori implicati in bullying

Parti implicate
Ce poate sa faca scoala?
Ce poate sa faca victima?
Ce poate sa faca agresorul?
Ce pot sa faca martorii?

Citeste mai mult

Bullyingul incepe cu parintii si profesorii

S-a dat legea bullyingului. Saptamana viitoare se incepe lucru la elaborarea normelor de implementare a legii. Din punctul meu de vedere, nu avem cum sa oprim copiii din a face bullying unul asupra altuia decat daca ne oprim noi. Daca noi devenim agresorul agresorului, nimic nu se schimba.

Citeste mai mult

Cand profesorul face bullying - cadrul Legal

Strigatul la elevi, umilirea in fata clasei, compararea, prezicerea unui viitor de ratat al elevului, depunctarea, scoaterea la raspuns pentru ca a vorbit cu colegul, test pentru toata clasa pentru ca s-a enervat, amenintarea cu nota scazuta la purtare, cu corijenta sau cu test, vi se par cunoscute?

Daca da, e bine sa stiti ca legea prevede sancituni pentru cadrele didactice si pentru personalul auxiliar (da, asta inseamna chiar si pentru portar sau femeie de serviciu) in cazul in care acestia lovesc, jignesc, nedreptatesc sau ameninta elevii. Cadrul legislativ care ajuta elevul si parintele

A...

Citeste mai mult

Victima bullyingului e victima oriunde merge

L-am vazut cand il aducea mama lui de la masina: avea capul plecat, corpul rigid si indoit intr-o parte. Am stiut instant ca este victima.

Mama incerca sa faca totul in locul lui. Am insistat ca e ok si copilul se va descurca. La intrarea in tabara avem niste jocuri de cunostere si ii lasam sa isi aleaga colegii de camera.

In mai putin de 20 de minute, victimele cele mai victime (pentru ca totul e pe nivele), 3 la numar, erau unii langa altii. S-au regasit inconstient.

A doua zi aud tonuri ridicate in sala de masa. Merg in sala si o vad pe bucatareasa strigand la el, baiatul cu capul pleca...

Citeste mai mult

Stii intrebarea aia: Tu ce te faci cand esti mare?

Postarea asta o sa ajute si unii adulti, desi a fost gandita pentru adolescentii din lista mea. Stii intrebarea aia: Te-ai gandit la ce facultate/liceu mergi? Tu ce te faci cand o sa fii mare? Inca nu sti ce vrei sa faci in viata?

Citeste mai mult