Taberele Pasaport pentru Succes

Pasaport pentru Succes este o comunitate de adolescenti unde acestia vin in tabere, participa la evenimente, seminarii, ateliere, au un grup secret pe facebook si unde invata cum sa aiba incredere in ei, invata sa-si controleze furia, frica, vinovatia sau rusinea.

Invata de asemenea cum sa invete pentru examene, cum sa-si gaseasca vocatia in viata, cum sa fie lideri, cum sa vorbeasca in public si alte activitati legate de dezvoltarea lor personala.

Am avut o idee idealista bazata pe un calcul simplu: In Romania sunt aproximativ 200.000 de cadre didactice in invatamantul preuniversitar. M-am gandit ca daca introducem programul "Profesor de Succes" in toate scolile, in 4 ani se schimba total modalitatea de predare, relatia cu elevii si creste increderea lor in sine si motivatia.

Imi imgainam ce fain ar fi ca profesorii in loc sa le spuna "Esti prost" sau sa il ameninte si sa il scoata la raspuns, ar zice: "Ionel, nu esti asa de bun la romana/matematica, insa am observat ca desenezi foarte frumos, si ca ai abilitati practice sau esti foarte bun la engleza, la biologie sau orice alta materie".

Deja vedeam cum aproape toti elevii inteleg ca fiecare are cel putin 2-3 puncte forte si sunt ajutati sa le descopere. Ca au incredere in ei, ca nu se simt rusinati daca nu reusesc si se motiveaza sa continue.

Mi-am dat seama rapid ca nu pot face chestia aceasta si am zis ca am sa fac un parteneriat cu parintii care isi dau seama ca copiii lor nu au timp sa astepte sa se schimbe sistemul. Cu parinti care vor binele si fericirea copiilor lor.

Astfel, obiectivul nostru este ca prin programele de Inteligenta Emotionala sa ajungem in urmatoriii 10 ani la 500.000 de adolescenti care sa cunoasca formula pentru incredere in sine si controlul emotiilor si sa stie ca indiferent de cate ori cad, pot sa se ridice si sa mearga mai departe, abilitati care nu se invata in scoala cand esti comparat cu altii si cand presiunea se pune pe note. Ei vor fi viitorii profesori, viitorii oameni de afaceri, viitorii medici, instalatori, oameni care vor creea societatea de maine.

Locurile de munca asa cum le stim noi vor disparea in urmatorii 20 de ani. Adolescentii de azi au nevoie sa isi dezvolte abilitati precum: gandirea critica (nu memorarea), creativitatea, lucrul in echipa, flexibilitatea, rezolvarea de probleme.

Daca le e teama sa greseasca, daca nu au incredere in ei, nu vor putea sa isi dezvolte aceste abilitati. Daca isi dezvolta abilitatile de inteligenta emotionala si sunt flexibili si dispusi sa invete ceea ce au nevoie ca sa se dezvolte, posibilitatile lor sunt nelimitate. Iar noi credem in potentialul si in activitatea lor.

Pe langa comunitatea de adolescenti, avem comunitatea de parinti care afla ce invata copiii, si de multe ori beneficiile se extind pentru ca aceste informatii ii ajuta si pe ei.

Te asteptam cu drag in comunitatea Pasaport pentru Succes!

Detalii despre programul taberelor poti urmarii pe situl taberelor: www.pasaportpentrusucces.ro

Pentru mai multe detalii si inscrieri, viziteaza pagina
Pasaport Pentru Succes

 Vezi pagina